Over de licentiecode

Een licentiesleutel is een reeks bits die u kunt gebruiken om het programma te activeren en vervolgens te gebruiken in overeenstemming met de voorwaarden van de gebruiksrechtovereenkomst.

Bij een sleutel toegevoegd onder een abonnement wordt geen Licentiecertificaat geleverd.

U kunt een licentiesleutel aan het programma toevoegen door een sleutelbestand toe te passen of door een activeringscode in te voeren.

De code kan door Kaspersky worden geblokkeerd als de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst worden geschonden. Als de sleutel geblokkeerd is, moet u een andere sleutel toevoegen om het programma verder te gebruiken.

Er zijn twee soorten licenties: actieve en reserve.

Een actieve licentie is een licentie die momenteel wordt gebruikt door het programma. Een evaluatielicentie of commerciële licentie kan als de actieve licentie worden toegevoegd. Het programma kan maximaal één actieve licentie hebben.

Een reservelicentie is een licentie die de gebruiker recht geeft op het gebruik van het programma maar momenteel niet wordt gebruikt. Bij het verlopen van de actieve licentie wordt een reservelicentie automatisch actief. Een reservelicentie kan alleen worden toegevoegd als er al een actieve licentie is.

Een code voor een evaluatielicentie kan alleen als actieve code worden toegevoegd. Deze kan niet als reservelicentie worden toegevoegd. Een code voor de evaluatielicentie kan de actieve code voor een commerciële licentie niet vervangen.

Als een sleutel wordt toegevoegd aan de lijst met verboden sleutels, blijft de toepassingsfunctionaliteit gedefinieerd door de licentie gebruikt om het programma te activeren acht dagen beschikbaar. Het programma stelt de gebruiker op de hoogte dat de sleutel is toegevoegd aan de lijst met verboden sleutels. Na acht dagen wordt de functionaliteit van het programma beperkt tot het functionaliteitsniveau dat beschikbaar is nadat de licentie is verlopen. U kunt beschermings- en controleonderdelen gebruiken en een scan starten met de programmadatabases die waren geïnstalleerd voordat de licentie is verlopen. Het programma encrypt ook nog bestanden die zijn gewijzigd en geëncrypt vóór het verlopen van de licentie maar encrypt geen nieuwe bestanden. Kaspersky Security Network kan niet worden gebruikt.